AVG lost tweede bèta van nieuwe scanner

Van de populaire gratis virusscanner AVG verschijnt binnenkort een nieuwe 8.0-versie. Wie niet kan wachten op de definitieve release, kan al aan de slag met een tweede bèta. Nog onlangs jubelde maker Grisoft dat de huidige AVG Anti-Virus Free Edition tijdens het kerstverlof meer dan een miljoen keer werd afgehaald. In totaal zijn er circa zestig miljoen gebruikers van AVG.

Versie 8.0 van de AVG-scanner zal een totaal nieuwe motor bevatten. Eentje die multi-threaded is en dus gelijktijdig scant voor virussen en speurt naar spyware. Het geheel krijgt ook een nieuwe verpakking mee, in de vorm van een nieuwe interface.

De nieuwe scanner bevat ook de technologie van Exploit Prevention Labs (EPL), een securitybedrijf dat recent door Grisoft werd overgenomen. Die toevoeging van EPL’s LinkScanner Lite levert bijkomende beveiliging bij het zoeken en waarschuwingen als surfers dreigen op een onveilige site terecht te komen. Daarnaast belooft AVG 8.0 instant messaging-applicaties in de gaten te houden.

De tweede bèta van AVG 8.0 kan bij beta.avg.com afgehaald worden.