Groot deel Telenet-hotspots tot 15 april gratis

Het netwerk van gratis hotspots in België zal tijdelijk – tot midden april – in omvang verdubbelen. Telenet test in deze periode een samenwerkingsovereenkomst waarbij het zijn eigen plaatsen met draadloos internet toevoegt aan het aanbod van Free-hotspot.com. Deze organisatie biedt over heel Europa plaatsen met gratis draadloos internet aan. Enige voorwaarde is dat surfers eerst een advertentie moeten bekijken.

“We zijn erg enthousiast dat Telenet ons heeft gekozen om gratis toegang toe te voegen aan hun hotspots”, zegt Joe Brunoli, vicepresident marktontwikkeling van Free-hotspot.com. “Telenet benadrukt met het kiezen van dit nieuwe programma zijn toewijding aan innovatie en zijn wens om HotSpots nog toegankelijker te maken.” Het blijft voorlopig wel koffiedik kijken of het project wordt verdergezet na 15 april.

Door 176 Telenet-locaties aan de 167 draadloze plekken van Free-hotspot.com toe te voegen, groeit het netwerk van gratis internetplaatsen in België spectaculair. Toch omvat dit niet alle hotspots van Telenet. De provider maakt voor dit testproject een selectie. Niet alle stations uitgerust met deze dienst garanderen dus een kosteloze toegang.